Menu

Auto kopen uit Duitsland populairder

De markt rond nieuwe en tweedehands auto’s verandert. Zo is het steeds gebruikelijker geworden om een abonnement voor een huurauto, ook wel deelauto genoemd, af te sluiten. Met name onder jongeren is dit populair. Zij hebben het budget nog niet om een goede occasion te kopen. Voorheen werd voor een hele oude auto gekozen, welke voor een paar duizend euro aangeschaft werd. De huurauto blijkt nu een goedkopere optie te zijn, daar je niet zit met vaste lasten als onderhoud of wegenbelasting. Ook een auto kopen uit Duitsland is populairder geworden. In dit artikel lees je er meer over. 

Aandachtspunten bij een auto importeren 

Wanneer bepaalde modellen auto’s in het buitenland voordeliger geprijsd zijn dan in Nederland, is het interessant om het importeren ervan te overwegen. Bij het importeren van een auto zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Niet voor niets wordt vaak aangeraden om een gespecialiseerde partij in te schakelen voor het importeren van een auto. Het importeren van auto’s is voornamelijk interessant wanneer het om een relatief jonge auto gaat. Bij oudere auto’s kun je vaak beter voor een model in Nederland kiezen. 

BPM calculator gebruiken voor inschatting kosten 

Bij het importeren van een auto uit het buitenland, dien je hier belasting over te betalen: de BPM. Om vooraf voor jezelf in te kunnen schatten of het importeren van een auto echt voordeliger is dan het kopen van een auto in Nederland, kun je een online BPM calculator gebruiken. Met deze tool zie je in een oogopslag wat de BPM zal zijn bij het importeren van een personenwagen. Let op, de tools werken vaak alleen voor auto’s uit 2013 of later. Bij oudere modellen van voor 2013 is een auto importeren vaak niet interessant. 

Advies bij het importeren van een auto 

Net als bij de aankoop van een auto in Nederland is het ook bij het importeren van een auto verstandig om je te laten adviseren door een kenner. Vraag bijvoorbeeld altijd de onderhoudshistorie van een auto op en laat deze controleren door iemand die kennis van auto’s heeft. Ook is het verstandig om een auto alleen te importeren, wanneer deze door een officiële merkdealer verkocht wordt. Een derde punt om rekening mee te houden is de kilometerstand. Voorkom dat je een auto koopt waarvan de kilometerstand is teruggedraaid, door deze vooraf altijd te controleren. Je kunt een auto naar Nederland laten brengen, of deze zelf ophalen. Zo kun je de auto eerst nog uitproberen.